Kuchnia polska encyklopedia sztuki kulinarnej

Nasza kuchnia nie chodzi do najlżejszych, oraz więc za sprawą dużej liczbie mięs, jakie w niej znajdziemy. Są one niejako esencją dobrej, polskiej, domowej kuchni.

Przyrządzanie mięs nie należy do najlepszych zadań. Z pewnością każdemu zdarzyło się dotrzeć na ciało łykowate czy twarde. W jakiejś kuchni powinien znaleźć się przedmiot, który uratuje nas z kulinarnych mięsnych wpadek - rozdrabniacz do ciała. Przedstawia się on, zazwyczaj, z kilkudziesięciu małych ostrzy, osadzonych blisko siebie. Gadżet ten jest do dobrego nakłuwania mięsa, bez miażdżenia ścięgien. Doskonale sprawdzi się do każdego typu kotletów czy steków. Ostrza, w które zaopatrzony jest rozdrabniacz do ciała winnym stanowić uczynione ze zwykli nierdzewnej - nie tylko dla trwałości przedmiotu, lecz i dla czystości i funkcjonalności. Cała reszta obudowy zbudowana jest wciąż z tworzywa sztucznego. Mięso, jakie stało nakłute rozdrabniaczem, zachowuje naturalne soki wewnątrz, co czyni, że nawet po smażeniu otrzymujemy soczyste, miękkie mięso. Sam proces obróbki termicznej przenosi się równomiernie, a i dużo szybciej. Podobnie czas marynowania ulega znacznemu skróceniu.

Także możemy mieć, że przyprawy, którymi posypaliśmy mięso, wpadły w jego głąb, co przyda się do niezrównanego smaku mięsa. Rozdrabniacz do ciała stanowi właściwą alternatywą dla klasycznego tłuczka. Sam proces przygotowania mięsa przenosi się nie tylko sprawniej, ale także ciszej. Dla kobiet domu jest toż niesamowita oszczędność energii. Rozdrabniacz, niepozornych rozmiarów jest bardzo wydajny i bogata go znacznie szybko umyć pod bieżącą wodą, natomiast nie wszystkie możemy założyć do zmywarki. W tym planie warto zaznajomić się z informacją obsługi. Przy myciu ręcznym sugeruje się ostrożność - ostrza mogą nas łatwo skaleczyć! Rozdrabniacz do ciała to nieodłączony towarzysz wielu profesjonalnych kucharzy, ale też i pań domu, które wiedzą, iż tą prostą formą przygotujemy miękkie i soczyste mięso.